Tandkirurgi

Hos Tandlægerne på Torvet er vi specialister i tandkirurgi. Et kirurgisk indgreb kan være nødvendigt i forskellige situationer, eksempelvis ved fjernelse af visdomstænder, behandling af cyster i kæbe eller mundslimhinde, en vedvarende betændelse ved en rodbehandlet tand eller hvis der skal indsættes et implantat (kunstig tandrod).

Hos Tandlægerne på Torvet sørger vi altid for at informere grundigt, når der er behov for et kirurgisk indgreb. På den måde kan du forberede dig bedst muligt til en operation.

Fjernelse af visdomstænder

En del visdomstænder kommer aldrig frem i munden, men bliver liggende nede i kæben. Disse visdomstænder kan ofte ligge der uden at forårsage problemer eller smerter. Der kan dog opstå komplikationer. Det er derfor en god ide jævnligt at få kontrolleret de skjulte visdomstænder.

Visdomstænder skal generelt fjernes, hvis et af følgende problemer er til stede:

  • Hvis visdomstanden er svær at holde ren, og der hyppigt ses betændelse og hævelse af tandkødet
  • Hvis der er hul i visdomstanden, som ikke med fordel kan repareres
  • Hvis der er hul eller begyndende hul i nabotanden
  • Hvis der er fordybet tandkødslomme mellem visdomstanden og nabotanden
  • Hvis visdomstanden ligger nede i kæben og ’gnaver’ på nabotanden
  • Hvis der er en cyste omkring visdomstandens krone

Hvis en visdomstand er fuldt frembrudt, kan den oftest fjernes, præcis som en almindelig tand. Er tanden kun delvist eller slet ikke frembrudt, kræves et kirurgisk indgreb.

Ved en visdomstandsoperation fjernes tanden under lokalbedøvelse, hvor der lægges et lille snit i tandkødet, som skubbes til side for, at visdomstanden kan fjernes. Efterfølgende syes tandkødet sammen igen. Ved de mere komplicerede visdomstandsfjernelser samarbejder vi med kirurg og læge, Tom Olsen, på klinikken.​

Kontakt os, hvis du har behov for tandkirurgi

Skal du have tandkirurgisk hjælp, eksempelvis ved fjernelse af en visdomstand? Så kan vi hos Tandlægerne på Torvet hjælpe dig. Vores klinik ligger centralt placeret i midten af Haslev, kun få minutter fra stationen.

Du kan tage fat i os på telefon 56 31 16 50 eller sende os en mail til info@tandlaegernepaatorvet.com. Ellers er du velkommen til at benytte dig af vores kontaktformular her på hjemmesiden, og så vender vi tilbage på din henvendelse hurtigst muligt.

Skriv til os