Revner i tænderne

Døjer du med smerter på grund af revner i tænderne, hjælper vi med den rette behandling

Derfor opstår revner i tænderne

Revner i tænderne kan opstå af forskellige årsager, typisk på grund af en kombination af flere faktorer. Det kan blandt andet skyldes tændernes belastning og aldring samt ydre påvirkninger. ​En revne i tandbenet inde under emaljen kan få tanden til at gøre ondt.​ Andre revner i tænderne mærker man slet ikke.

Når en tand med revne begynder at gøre ondt, mærker du en let smerte, når der tygges sammen på noget hårdt eller sejt, eksempelvis på en kerne i et brød eller på en karamel. Tanden kan også gøre ondt, når du får noget koldt på den. Der kan gå uger eller måneder mellem at smerten udløses, fordi du uvilkårligt vil tygge ”udenom” den dårlige tand. Det vil ofte være svært for dig at udpege, hvilken tand, det drejer sig om.

​Udefra ser tanden sund og rask ud, og hvis der er en fyldning i tanden, kan revnen ikke ses, før fyldningen er fjernet. Heller ikke på et røntgenbillede. En revne i en tand kan ikke gå væk af sig selv, og bør derfor altid behandles for at undgå fremtidige gener og komplikationer.

Sådan behandles revner i tænderne

Når først vi har lokaliseret revnen, sørger vi for at stabilisere tanden. Det er vigtigt, så revnen ikke udvider sig, når du tygger.

Har der været en stor fyldning i tanden, eller er tanden kraftigt belastet ved tygning, er det nødvendigt at sætte noget rundt om tanden for at holde sammen på den. Det gøres bedst med en krone af f.eks. guld eller porcelæn.

Har tandnerven taget skade, skal tanden rodbehandles, før den endelige behandling udføres. I enkelte tilfælde kan revnen være så uheldigt placeret, at tanden flækker på langs, måske endda midt i behandlingsforløbet, og så er der kun ét at gøre, nemlig at trække tanden ud.

Lad os behandle din revne i tanden

Hvis du oplever smerter i din tænder, og mistænker en revne i enten din tand eller fyldning, bør du tage kontakt til os hurtigst muligt. Efter et grundigt eftersyn finder vi herefter den rette behandlingsplan for dig.

Du kan kontakte os på telefon 56 31 16 50 eller sende os en mail til info@tandlaegernepaatorvet.com. Du er også velkommen til at benytte dig af vores kontaktformular her på hjemmesiden, og så vender vi tilbage på din henvendelse hurtigst muligt.

Skriv til os