​Ring til os på

56 31 16 50

​​

tandImplantat – en kunstig tandrod​

En tandimplantat er en mulighed, hvis du mangler én eller flere tænder.​ Erstatning af mistede tænder med et tandimplantat er i dag en almindelig anerkendt behandlingsmulighed. I princippet kan næsten alle få foretaget implantatbehandlinger. Der kan dog være forskellige forhold hos den enkelte, der gør, at en behandling med et tandimplantat ikke er velegnet.

En grundig undersøgelse hos tandlægen vil afgøre, om det er den rette behandling for dig.
Du skal vide, at tobaksrygning øger risikoen for, dels at implantater ikke vokser fast, og dels at de senere falder ud.

Hvad er et tandimplantat?​​​

Et tandimplantat er en kunstig tandrod, der indsættes i kæbeknoglen. Et tandimplantat er fremstillet af titanium, som er et metal med den egenskab, at det kan vokse fast i kæben.

Tandimplantatet, der har form som en skrue, er normalt 3-5 mm tykt og 6-13 mm langt. Denne titaniumskrue indsættes i kæbeknoglen. Implantatet vokser i løbet af nogle måneder sammen med knoglen og sidder derefter fast.

Er et tandimplantat noget for dig?​​​​​

Unge som gamle kan behandles med et tandimplantat. Selv om behandlingen er omfattende og tidskrævende, kan et tandimplantat være en fordelagtig behandling, da den ikke involverer andre tænder i munden. Løsninger, der før berørte nabotænderne, kan nu udføres mere skånsomt med implantater.

Hvis flere tænder mangler…Kan der isættes to eller flere tandimplantater. Disse fungerer som bropiller i en fastsiddende implantatbro.
Hvis alle tænder mangler…Det er også muligt at skrue en bro med 8-10 tænder fast på 4-6 implantater. Dette vil fungere som dine egne fastsiddende tænder.
Man kan endvidere forsyne en eksisterende helprotese med tryklåse, der låser sig fast på 2-4 implantater i kæben.

Sådan foregår en implantatbehandling traditionelt:

A: Først skal der tages røntgenbilleder.
B: Så skal der tages aftryk til fremstilling af gipsmodeller af dit tandsæt.
C: Derefter bliver implantatet opereret ind. Tandlægen lægger et snit i tandkødet og borer gennem denne åbning et lille hul i kæbeknoglen.

Et tandimplantat skrues derpå ind i hullet, og tandkødet sys sammen hen over implantatet. ( se tegning 1 og 2)​

Der er som regel kun få og små gener efter operationen, som foregår i lokalbedøvelse under sterile forhold.
D: I de fleste tilfælde vil man nu lade implantatet være i fred i 2-3 måneder, så kæbeknoglen og implantatet kan vokse sammen. Du skal til regelmæssig kontrol på klinikken i Haslev ved Faxe og Karise i denne periode.

E: Derefter åbner tandlægen ind til implantatet igen. I lokalbedøvelse frilægges toppen af implantatet, og der påskrues små forlængerstykker, som stikker ud gennem tandkødet.​

F: Der tages nu aftryk til den krone eller bro, som skal genskabe den tabte tyggefunktion og det pæne smil. Kronen eller broen cementeres fast på forlængerstykkerne, hvormed implantatbehandlingen er afsluttet (se tegning 4 og 5).​

G: Du skal nu have en grundig instruktion i, hvordan du holder de erstattede tænder rene. God mundhygiejne er en forudsætning for et holdbart resultat.

Efter at behandlingen med et tandimplantat er afsluttet, bør du fremover komme regelmæssigt til kontrol. I den forbindelse vil tandlægen også kontrollere og eventuelt justere din mundhygiejne.
Gennem de senere år har man forsøgt at indsætte et tandimplantat lige efter, at en tand er fjernet, ligesom man har forsøgt at sætte en bro på implantaterne umiddelbart efter, at de er indsat. Det lykkes også i de fleste tilfælde, men der er dog en øget risiko for, at noget går galt.
I hvert enkelt patienttilfælde vurderer vi derfor de faktorer, som kan påvirke behandlingen med et tandimplantat.

Hvad kan gå galt ved en tandimplantat?​​

​I sjældne tilfælde kan det ske, at det nye tandimplantat ikke vokser fast, eller at det ligefrem afstødes. Sker dette, fjernes tandimplantatet i lokalbedøvelse med det samme. Hullet i kæben vil vokse sammen i løbet af nogle måneder, hvorefter tandlægen kan indsætte et nyt tandimplantat på samme sted.
Ligesom der kan komme betændelse og paradentose ved naturlige tænder, kan der komme betændelse omkring et tandimplantat, som gør, at tandimplantatets fæste mistes. Implantater skal derfor børstes og holdes rene ligesom almindelige tænder.
Ligeledes kan det nye tandimplantat blive slidt, eller noget kan brække. Derfor er det også vigtigt, at både dit tandimplantat samt kronen, broen eller protesen kontrolleres minimum hvert halve år. Således vil tandlægen ofte kunne afhjælpe uheldige tilstande, før der sker for stor skade.

De seneste års undersøgelser viser, at ca. 95 procent af alle implantatbehandlinger stadig fungerer efter fem år.​

Kontakt os i dag på telefon 56 31 16 50​ eller e-mail info@tandlaegernepaatorvet.com​ for at høre mere eller bestille en tid til at få lavet et tandimplantat i Haslev ved Karise og Faxe.

​Abningstider​

​Mandag: 08.30 - 15.00

Tirs- og onsdag 08.00 - 17.00​

Torsdag: 08.00 - 16.30

Fredag : 8:30 - 15.00

Telefontider​

Mandag: 8.00 - 15.00

Tirs-, ons- og torsdag: 8.00 - 16.00​

Telefonen er lukket 12.00 - 13.00

Fredag: 8.00 - 13.00​

Adresse​

​Tandlægerne På Torvet​

Torvet 1 B, 2 sal

4690 Haslev​

Kontaktinformation​

Tlf: 56 31 16 50

info@tandlaegernepaatorvet.com 

CVR-nr: 34896895​

Udenfor klinikkens åbningstider henvises til Tandpinevagten i Slagelse tlf.: 29 60 01 11.​

​4,4 ud af 5 mulige stjerner ved 7 anmeldelser på Facebook