Tandimplantat

Hos Tandlægerne på Torvet udfører vi sikre og pålidelige tandimplantater

Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat består af en kunstig tandrod, i form af en skrue, der er fremstillet af titanium. Titanium har den unikke egenskab, at den kan vokse sig sammen med kæbeknoglen. Den kunstige tandrod indsættes således i kæbeknoglen ved et lille kirurgisk indgreb i lokal bedøvelse.

Efter nogle måneder, når implantatet er vokset fast til kæben, kan det bruges til at bære en krone eller en protese.

Hvornår er et tandimplantat ideelt?

Et tandimplantat er en effektiv løsning, hvis du mangler én eller flere tænder.​ Erstatning af mistede tænder med et tandimplantat er i dag en af de hyppigste og mest sikre behandlingsmuligheder. Langt de fleste mennesker kan få foretaget implantatbehandlinger. Der kan dog være forskellige forhold hos den enkelte, der gør, at en behandling med et tandimplantat ikke er velegnet.

Gennem en grundig tandundersøgelse vil vi vurdere, om det er den rette behandling for dig.
Du skal vide, at tobaksrygning øger risikoen for, at implantater ikke vokser fast, og at de senere falder ud.
Folk af alle aldre kan have fordel af et tandimplantat, hvis de mangler én eller flere tænder. Behandlingen er tidskrævende, men har den fordel, at den ikke involverer andre tænder i munden.

Hvis flere tænder mangler, kan der isættes to eller flere tandimplantater. Disse fungerer som bropiller i en fastsiddende implantatbro.
Hvis alle tænder mangler, er det muligt at skrue en bro med 8-10 tænder fast på 4-6 implantater. Dette vil fungere som dine egne fastsiddende tænder.
Man kan endvidere forsyne en eksisterende helprotese med tryklåse, der låser sig fast på 2-4 implantater i kæben.

Sådan foregår en implantatbehandling hos os

​A: Først skal der tages røntgenbilleder.
B: Derefter bliver implantatet opereret ind. Tandlægen lægger et snit i tandkødet og borer gennem denne åbning et lille hul i kæbeknoglen.
Et tandimplantat skrues herefter ind i hullet, og der isættes en lille hætte, som vil stikke op gennem tandkødet.

Der er som regel kun få og små gener efter operationen, som foregår i lokalbedøvelse under sterile forhold.
C: I de fleste tilfælde vil man nu lade implantatet være i fred i 2-3 måneder, så kæbeknoglen og implantatet kan vokse sammen. Du skal til regelmæssig kontrol på vores klinik i Haslev i denne periode.
D: Efter ophelingsperioden kan den lille hætte skrues af, hvorefter der kan tages aftryk til krone, bro eller protese.

E: Der tages nu aftryk til den krone eller bro, som skal genskabe den tabte tyggefunktion og det pæne smil. Kronen eller broen cementeres fast på forlængerstykkerne, hvormed implantatbehandlingen er afsluttet (se tegning 4 og 5).​

.

F: Du skal nu have en grundig instruktion i, hvordan du holder de erstattede tænder rene. God mundhygiejne er en forudsætning for et holdbart resultat.

Efter behandlingen er afsluttet, bør du fremover komme regelmæssigt til kontrol. I den forbindelse vil tandlægen også kontrollere og eventuelt justere din mundhygiejne.
Gennem de senere år har man forsøgt at indsætte et tandimplantat lige efter, at en tand er fjernet, ligesom man har forsøgt at sætte en bro på implantaterne umiddelbart efter, at de er indsat. Det lykkes også i de fleste tilfælde, men der er dog en øget risiko for, at noget går galt.
I hvert enkelt patienttilfælde vurderer vi derfor de faktorer, som kan påvirke behandlingen med et tandimplantat.
De seneste års undersøgelser viser, at ca. 95 procent af alle implantatbehandlinger stadig fungerer efter fem år.​

Lad os stå for dit sikre tandimplantat

Ønsker du at vide mere om processen ved at få et tandimplantat? Kontakt os på telefon 56 31 16 50​ eller send en mail info@tandlaegernepaatorvet.com. Du kan også udfylde kontaktformularen her på siden, og så vender vi tilbage til dig snarest. Vi står også klar til at udføre andre behandlinger, herunder blandt andet rodbehandling, tandeftersyn, tandkirurgi og tandblegning.

Skriv til os