​Ring til os på

56 31 16 50

​​

TandKroner og broer​

Vi sørger altid for at give dig en grundig information om behandling, materialer og priser, hvis vi skønner, det er nødvendigt med påsætning af en tandkrone eller en bro på vores klinik i Haslev nær Faxe og Karise.

Hvad er en tandkrone?

Rodbehandlede tænder, tænder med meget store fyldninger og tænderne med smertefulde revner har en stor risiko for at knække, og det kan derfor være nødvendigt med en tandkrone.

En tandkrone omslutter nemlig tanden, og gør den derved mere holdbar, så man ikke risikerer den knækker, og man derved mister tanden.

​Er din tand rodbehandlet, og mangler der meget af den, er det ikke altid muligt at få en tandkrone til at sidde fast. Så kan det være nødvendigt først at lave en opbygning, der sidder fast i roden med en stift.

Hvordan får jeg lavet en tandkrone?

Før du kan få lavet en tandkrone, skal din tand slibes til.

Dernæst skal der tages et aftryk af tanden.

Når der er taget et aftryk af din tand, skal den beskyttes, til kronen er færdig. Det sker med en midlertidig tandkrone, som kan fremstilles i plast eller metal.

Aftrykket bruges til at fremstille en gipsmodel af din tand. På modellen fremstiller teknikeren kronen. Inden en tandkrone sættes fast, skal den rettes til, så den passer i din mund med hensyn til sammenbid og evt. farve. Det kan betyde, at der skal slibes på kronen, eller at kronen skal sendes tilbage til tandteknikeren.

Når kronen passer, sættes den fast på tanden ved hjælp af tynd cement, der fungerer som lim.

Hvad er en bro?

Mistede tænder kan ofte erstattes af en bro. Nabotænderne til der, hvor der er mistet en tand slibes til kroner, og der laves 3 eller flere sammenlodede kroner. Der er dog grænser for, hvor mange tænder en bro kan erstatte. En lang bro kræver flere naturlige tænder til at bære den.

Broer bliver normalt lavet for, at du kan få et pænere udseende, eller for at du kan få flere tænder at tygge med.

Der er dog også mulighed for at erstatte manglende tænder med kunstige tandrødder (implantater), som i højere grad fungerer og føles som naturlige tænder.

Vi sørger altid for at give dig en grundig information om behandlingsmuligheder i forbindelse med en tandkrone eller en bro, så vi sammen kan finde den rigtige løsning for dig

Hvilke smerter og bivirkninger har jeg risiko for at få?

Under beslibningen af tænderne vil du være lokalbedøvet. Bagefter kan der være lidt kuldefølsomhed ved den nye tandkrone i de første par dage, og tandkødet kan være ømt. Det er ligeledes også normalt at være ekstra følsom over for kulde eller varme de første dage efter en tandkrone eller en bro er cementeret.​

Hvad skal jeg gøre efter behandlingen?

Det er vigtigt at holde de nye tænder rene. Tænder med en tandkrone eller en bro skal derfor passes som naturlige tænder, dvs. at du skal børste dem omhyggeligt med tandbørste og fluortandpasta og ellers holde dem rene med fx tandstikker eller tandtråd.

Kontakt os og bestil tid til at få indsat en tandkrone

Skal du have indsat en tandkrone, er du velkommen til at bestille en tid i vores klinik i Haslev nær Faxe og Karise. ​Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål til en tandkrone eller en bro. Ring i dag på telefon 56 31 16 50​ eller skriv til vores e-mail info@tandlaegernepaatorvet.com.

​Abningstider​

​Mandag: 08.30 - 15.00

Tirs- og onsdag 08.00 - 17.00​

Torsdag: 08.00 - 16.30

Fredag : 8:30 - 15.00

Telefontider​

Mandag: 8.00 - 15.00

Tirs-, ons- og torsdag: 8.00 - 16.00​

Telefonen er lukket 12.00 - 13.00

Fredag: 8.00 - 13.00​

Adresse​

​Tandlægerne På Torvet​

Torvet 1 B, 2 sal

4690 Haslev​

Kontaktinformation​

Tlf: 56 31 16 50

info@tandlaegernepaatorvet.com 

CVR-nr: 34896895​

Udenfor klinikkens åbningstider henvises til Tandpinevagten i Slagelse tlf.: 29 60 01 11.​

​4,4 ud af 5 mulige stjerner ved 7 anmeldelser på Facebook